joi, 8 octombrie 2009

Gura Satului- cronici la zi

A trecut ceva vreme. Lucruri s-au mai intamplat prin Muscel. Sa le luam pe rand:


-CloverFest: festival rock cu lumea satului impreuna; s-au simtit bine..le-a placut, mai mult fluierul lui Sorache mai putin tobele si basul..dar fetele frumoase, lumea vesela, mass-media locala i-a facut sa nu se mai simta ca in fundul pamantului.Tanti Dorica sa traiasca, ciorbele au fost mi-nu-na-teee...si la pret de o bere numai.
Un melanj fara tensiuni intre sateni si rockerii veniti sa faca galagie, sa bea multa bere, sa danseze.




- Floarea Gurgu- cineva a scris un articol intr-un ziar la ceas de seara si povestea ei a facut cativa oameni sa planga. Au vrut sa ajute, au trimis bani, s-au cumparat lucruri...a sarit si Crucea Rosie, voluntarii au carat, si au adus si din ce mai aveau ei pe acolo- de dat.


Restul lumii: s-a suparat. De ce nu au primit si ei...? Ca sunt multi batrani singuri..Adevar adevarat, dar nu a fost o misiune de salvare. A fost doar o poveste despre o viata grea de om si despre ajutor.
Ce s-a scris despre Tanti Florea puteti citi Aici,   aici, aici...
Pe 27 septembrie a implinit 87 de ani. La multi ani tanti Floarea si sa te bucuri in liniste de restul zilelor, si poate un pic mai fericita.

- Botez!  Alina si Vali Vlasceanu au facut botez mare in curte. Un baiat sanatos, vesel o sa alerge pe ulitele noroioase  la primavara viitoare..Acum e mic, sta cuminte. Sa le traiasca! Tanti Dorica si Nea Pita sunt si ei mandrii de primul nepot barbat.



- Roadele: iarba a fost buna si multa vara asta, prunele putine aproape de loc.

- Animalele: o vaca atacata miseleste de urs pe islazul din capatul satului. Nu a scapat. Alti ursi cu un regim de viata vegetarian s-au multumit cu merele fructele ce au mai apucat prin gradini. Drumul e plin de pomi cu crengile rupte si trunchiul zdrelit. Oamenii s-au grabit sa culeaga ce au avut, sa nu mai fie ursii ispititi sa coboare.


Cam atat din "gura satului Muscel" pe august-septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu