vineri, 15 iulie 2011

Deschideri

Ne pregatim de festival.
Cositul e in toi si iarba se va da batuta pana la sfarsitul lui August. Alfel nici nu ar avea nimeni nici o tragere de inima sa chefuiasa daca iti arde ca n-ai cosit sau n-ai strans iarba in clai. Greu cu coasa, dar si cand termini ai de ce sa te bucuri.
Greu se gasesc oameni pentru coasa ..inainte in Muscel “nu erau ierburi cat erau ele de intrebate” ; acum stai dupa unul altul sa termine la el sa te ajute si pe tine. Mai ales daca esti batran si nu mai dovedesti dealurile de unul singur.

De anul acesta oamenii incep sa isi deschida casele pentru gazduire.
Bucurosi de oaspeti s-au aratat Lili invatatoarea din sat, Nea Costica, tanti Rodica si vorbele nu s-au facut inca toate. Chiar si nea Dan s-a gandit ca ar putea amenaja cateva camere, mai ales ca anul asta ii vin copiii din Spania special de Cloverfest.

Catunul se pregateste de vizitatori iar cativa dintre oamenii lui vor fi gazde bune, unde poti dormi in liniste iar la masa sa te bucuri de mancare gustoasa, simpla, cu cas proaspat, mamaliga, lapte acru...inmuiate bine in tuica de prune ca deh, anul asta a fost rod bogat.

Un comentariu: