luni, 4 mai 2009

Povesti din Muscel : DOUA "CLOAPOTE"
Adica doua clopote. Din alea, mari de vaca, talangi in toata regula.

Doua "cloapote" despart 2 frati de mai bine de 30 de ani. S-ar zice ca e lumea ambitioasa...nu se lasa usor la impacare pe aici.
Doi frati s-au certat pe aste doua lucruri acum ceva vreme. Unul l-a lasat in grija la altul, omul nu si-a mai amintit - poate sa i le fi luat si lui cineva?!- sau o fi avut o trebuinta mai mare decat frate-su al mic....ei bine din aceasta isprava au ramas asa. Certati si ambitiosi.

Trec unul pe langa altul cu greu, nu i-am vazut vorbind pana acum. Unul din ei a coborat in Moroieni, prinde turistii turtiti de rucsaci pe la fantana cu salcie si ii intreaba de afaceri. De pamant. Nu vor sa cumpere?? Ieeeeeftin.... timp sa ai.

Nea Gicu si Nea Torica s-au suparat de la doua "cloapote" si cam atat in esenta....mult am stat perplexa dupa ce am auzit povestea. Ca doar nu ai vazut asa ambitie si cearta din nimic, care sa nu treaca atat amar de vreme.
Mai tarziu am inteles ca nu clopotele se pierdusera intre frati, ci increderea. Neincrederea a paraginit sufletul de a ajuns in "parloaga", ca pamantul neingrijit, singur si invrajbit cu samanta buna.

2 comentarii:

  1. io zic ca s-or fi luat de la vreo vecinica, de pe cand erau si ei tineri, si le-a fost rusine sa recunoasca. asa c-au bagat-o p-asta cu "cloapotele", sa dea bine la lumea din sat.

    lasa ca mi ti-i stiu io pe taranii astia, ca si-n ardeal sunt la fel: caposi si scartari!

    RăspundețiȘtergere
  2. @misu...deh, nu stiu, eu vad si spun.. daca a fost asa cum zici, asa sa ramana..in rest, de oameni numai de bine.

    RăspundețiȘtergere